Rodrigo Duterte, holdt tale i Kongressen efter et år som landets leder
printer
I Vesten er han bedst kendt for at opfordre til at dræbe narkomaner i ens omgangskreds, sammenligne sig selv med Adolf Hitler og for at have fortalt, at han selv har dræbt omkring tre mennesker.

Filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, der i den vestlige presse har fået navnet 'Afstrafferen' har et plettet ry i det internationale samfund, hvor han har fået hård kritik for sin benhårde og uforsonlige linje mod narkokriminelle.

Blandt filippinere er holdningen dog en markant anden til præsidentens politik, for Duterte har i sit første år på posten markeret sig med en lang række konkrete forslag, der skal forbedre levestandarden for befolkningen og sikre økonomisk vækst.

Det fortæller Danmarks ambassadør i landet, Jan Top Christensen, efter at Rodrigo Duterte i går holdt en tale i landets kongres for at markere et-året for sin indtrædelse som landets leder.

- Han har en skyhøj opbakning fra alle befolkningslag til sin politik, siger ambassadøren, som refererer til meningsmålinger for to uafhængige analyseinstitutter, som giver Duterte henholdsvis 78 og 82 procent opbakning.

Synonym med krig mod narko
I sin tale til Kongressen i går var krigen mod narko ikke overraskende et af de emner, som blev taget op. Her slog Duterte fast, at han ikke har i sinde at ændre sin hårde kurs, da Filippinerne ellers vil risikere at ende som en narkostat.

Læs nærmere på: DR Nyheder

Skrevetd.  25-07-2017 09:11 25/07-2017 09:11 385  Fremvisninger 385 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.