Filippinske senatorer vil have præsident Duterte for en domstol efter mordtilståelse
printer
Mandag indrømmede filippinernes præsident, Rodrigo Duterte, at han i sin borgmestertid selv havde dræbt formodede kriminelle for at vise politiet, hvordan det skulle gøre.

Nu vil to filippinske senatorer have rejst en rigsretssag mod Duterte for at stille ham til ansvar for drabene og for at få ham afsat som præsident.

De filippinske senatorer Richard Gordon og Leila de Lima mener, at præsidentens udtalelser skaber et juridisk grundlag for, at Duterte skal forlade posten.

»Det er forræderi mod den offentlige tillid, og hans kommentarer relaterer sig til alvorlige forbrydelser, fordi massemord med sikkerhed falder ind under kategorien af alvorlige forbrydelser, hvilket er grund til rigsretssag i henhold til forfatningen,« fortalte Leila de Lima til CNN.

Udsigterne til en rigsretssag er lange, da Duterte møder stor støtte til sin kamp mod stoffer og kriminalitet, og Duterte har mange støtter i begge dele af den filippinske kongres.

Før processen til en rigsretssag kan starte, kræver det, at 1/3 af medlemmerne af repræsentanternes hus godkender det. Herefter kræver det 2/3 flertal i senatet, før Duterte kan bringes for en rigsretssag.

Læs nærmere på:
- Præsident dræbte personligt kriminelle i sin borgmestertid (Jyllands-Posten)
- Filippinsk præsident dræbte selv kriminelle som borgmester (DR Nyheder)
- Philippines President Duterte should be impeached for 'mass murder' (CNN)
- Filippinske senatorer vil have præsident Duterte for en domstol efter mordtilståelse (Jyllands-Posten)

Skrevetd.  15-12-2016 22:00 15/12-2016 22:00 698  Fremvisninger 698 Fremvisninger  1 Kommentar 1 Kommentar


  Kommentarer
1 #1 Admin d. 18 December 2016 12:15:54
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.