Obama møder kortvarigt Duterte i et venteværelse trods horeunge-kommentar
printer
USA's præsident, Barack Obama, fandt onsdag tid til et kortvarigt møde med den filippinske præsident, Rodrigo Duterte. Det bekræfter talsmænd fra begge regeringer, blot få dage efter at Duterte kaldte USA's præsident for en "horeunge".

Mødet fandt sted inden en middag under Asean-topmødet i Laos, oplyser talsmænd fra begge regeringer ifølge AFP. De mødtes i et venteværelse og var de sidste, der forlod rummet, forklarer Filippinernes udenrigsminister, Perfecto Yasay.

I en kortfattet pressemeddelelse fra Det Hvide Hus bekræfter amerikanerne mødet mellem de to.

Obama havde en kort diskussion med præsident Duterte inden Asean-gallamiddagen i ledernes venteværelse. Mødet bestod af høflighedsfraser mellem de to, lyder det.

Barack Obama havde inden gallamiddagen aflyst et møde med Rodrigo Duterte, der skulle have fundet sted tirsdag. Aflysningen kom efter en usædvanligt udiplomatisk kritik fra den filippinske leder mod den amerikanske præsident.

Barack Obama reagerede ved at kalde Rodrigo Duterte en "farverig figur" og aflyste kort efter mødet med den filippinske præsident. Det fik den filippinske delegation på retræte, og hurtigt måtte præsident Duterte undskylde sine kommentarer.

- Han fortryder, at hans bemærkninger til pressen har skabt så meget kontrovers. Han udtrykker sin dybe agtelse og samhørighed med præsident Obama og det varige partnerskab mellem vore lande, lød det i en pressemeddelelse tirsdag.

Læs nærmere på: Jyllands-Posten

Skrevetd.  08-09-2016 22:00 08/09-2016 22:00 782  Fremvisninger 782 Fremvisninger  0 Kommentarer 0 Kommentarer


  Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
  Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.