Se indlæg
 Udskriv debat
Rekordfå danske familier hyrer au pair-piger
Admin
Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at antallet af opholdstilladelser til au pairs er styrtdykket i 2017. Kun 505 au pairs, heraf 422 fra Filippinerne, har fået ophold i Danmark i årets første fem måneder. Det er rekordfå.

Og laver man en fremskrivning for hele 2017, vil det betyde, at kun cirka 1.200 au pairs kommer til landet for at stryge skjorter, gøre rent og passe børn hos travle børnefamilier i fortrinsvis hovedstadsområdet og Nordsjælland.

For bare fem år siden kom der dobbelt så mange au pairs til Danmark om året. Men siden nye regler trådte i kraft i 1. juli 2015 dropper familierne au pairen.

De nye regler gav au pairs en lønforhøjelse fra 3.200 kroner om måneden i begyndelsen af 2015 til nu 4.150 kroner. Samtidig blev værstfamilier forpligtet til at betale blandt andet rejseudgifter til og fra Danmark og 5.000 kroner til danskundervisning.

Det er bemærkelsesværdigt, at antallet af au pairs falder så markant, vurderer migrationsforsker på Roskilde Universitet Helle Stenum.

- Det er et voldsomt fald i opholdstilladelser til au pairs. Der kan være mange grunde til faldet, og det bør undersøges hvorfor, siger hun men vil ikke selv spekulere i årsagerne.

Læs nærmere på: Avisen.dk
Med venlig hilsen

Admin @ Filippinerne Portalen
www.filippinerne-portalen.dk
 
Aufini
Vi ser også mindre efterspørgsel fra danske familier på au pairs fra vores hjemmeside. Til gengæld ser vi en øget efterspørgsel fra filippinske au pairs der ønsker at komme til Danmark.

Bliver spændende at se hvordan tallene ser ud for 2017, nu her efter der har været en del opmærksomhed på ordningen.
Jacob
Medindehaver af Aufini.dk
 
https://www.aufini.com/dk/
Spring til debat: