Se indlæg
 Udskriv debat
Her planlægger islamister angreb på storby
Admin
AP har nemlig fået adgang til en video, der viser hvordan terror-lederen Isnilon Hapilon tilsyneladende sidder og planlægger angrebet sammen med en mindre gruppe.

Hapilon er blandt andet på FBI's liste over verdens mest eftersøgte terrorister, og ifølge et filippinske militær befinder han sig stadig i Malawi, hvor de kæmper for at finde ham.

Den afslørende video er angiveligt de første billeder af terroristen siden han og andre militante erklærede troskab til Islamisk Stat i 2014.

Videoen er kommet i hænderne på AP ved, at de har fået lov til at filme, mens videoen blev afspillet på en computer hos det filippinske militær. Militæret har angiveligt fået fingrene i videoen i forbindelse med, at de har indtaget en bygning, hvor de mente, at Hapilon og hans nærmeste befandt sig.

Den filippinske general, Eduardo Ano, har bekræftet identiteten på personerne på videoen over for AP, og han fortæller, at videoen tydeligt viser, at alliancen af islamister 'har som intention ikke alene at lave oprør, men rent faktisk at opløse en del af det filippinske territorium ved at besætte hele Marawi og etablere deres egen islamiske stat eller regering.'

Landene i Sydøstasien er i disse tider bekymrede for, at islamister vil forsøge at etablere en islamisk stat i området. Det var blandt andet på dagsordenen ved en konference i weekenden, hvor 39 lande deltog.

- Hvis situationen i Marawi i det sydlige Filippinerne får lov til at eskalere eller forankre sig, vil det føre til årtier med problemer. Vi anerkender allesammen, at hvis det ikke bliver håndteret ordentligt, kan det være et trækplaster for potentielle jihadister, siger Singapores forsvarsminister Ng Eng Hen.

Noget kunne dog tyde på, at Mindanao allerede er en form for trækplaster for islamister.

Således er flere af de dræbte militante i Marawi af udenlandsk herkomst, ifølge den filippinske forsvarsminister Delfion Lorenzana. Det tæller blandt andet en tjetjener, en mand fra Yemen og flere fra Malaysia og Indonesien.

Den filippinske præsident Duterte har truet med at indføre undtagelsestilstand i hele landet, hvis der er yderligere tegn på, at problemerne strækker sig til andre dele af landet foruden Mindanao.

Læs og se nærmere på: Ekstra Bladet
Med venlig hilsen

Admin @ Filippinerne Portalen
www.filippinerne-portalen.dk
 
Spring til debat: