Se indlæg
 Udskriv debat
SF: »Hvis omfanget af illegalt ophold bare nærmer sig de oplyste tal, bør det være det endegyldige f
Admin
Afskaf au pair-ordningen. Sådan lyder det fra SF – og Dansk Folkeparti »hælder« ligeledes mod at skrotte ordningen – efter Jyllands-Posten søndag berettede om udbredt sort arbejde blandt au pairer i Danmark, og om at hundredvis af tidligere au pairer ifølge flere organisationer bliver illegalt i Danmark, efter deres kontrakt med danske værtsfamilier er udløbet.

»Det er på tide at afskaffe ordningen. Det har vi syntes i mange år. De nye oplysninger kan være anledning til, at vi slår sømmet i ligkisten og afskaffer au pair-ordningen,« siger beskæftigelsesordfører fra SF, Karsten Hønge.

Det kommer ikke bag på ham, at nogle au pairer forbliver illegalt i landet. Men omfanget overrasker ham. I følge Røde Kors’ to sundhedsklinikker for illegale migranter var der alene i fjor 545 patienthenvendelser fra asiatiske kvinder, og det vurderes, at de asiatiske kvinder, som henvender sig i klinikkerne, primært er tidligere au pairer.

»Hvis omfanget bare nærmer sig disse oplysninger, bør det være det endegyldige farvel til au pair-ordningen. Den antager karakter af underbetalt udenlandsk arbejde, og der er tydeligvis ikke meget kulturudveksling i det,« siger Karsten Hønge.

Hos Dansk Folkeparti kalder integrationsordfører Martin Henriksen det »stærkt uholdbart«, at au pairer ikke rejser tilbage til hjemlandet. Han vil nu henvende sig til integrationsministeren og justitsministeren for at sikre, at der strammes op på tilsyn og kontrol, så længe ordningen eksisterer.

»Men jeg synes, at myndighederne har bedre ting at bruge deres tid på, og vi nærmer os den konklusion, at ordningen skal afskaffes. Vi har tidligere strammet op, og med oplysningerne om sort arbejde og illegale ophold er der meget, der taler for, at ordningen ikke fungerer,« siger Martin Henriksen.

Også han afviser, at au pair-ordningen i dag handler om kulturudveksling.

Læs den fulde artikel på: Jyllands-Posten
Med venlig hilsen

Admin @ Filippinerne Portalen
www.filippinerne-portalen.dk
 
Spring til debat: